No tak sobie myślę i kombinuję, że jeszcze tylko 8 godzin i będzie Nowy Rok. A ja nie chcę...mnie się ten Stary całkiem całkiem podoba. To jeden z najfajniejszych w moim życiu. Dodaję, odejmuję, mnożę i dzielę i wychodzi na to, że dostałam tyle darów w tym Roku, że pokornie kłaniam się. Czapką do ziemi. Dziękuję za WSZYSTKO. Także Wam - Moje Drogie HP.
A mnie od rana w duszy gra. Oj gra....No to voila.
"Na moim podwórzu jest ściana łaciata /no przecież w każdej piosence jest wątek o ścianie i oceanie. A co? Nie wiedziałyście?/
na ścianie tej dzieci list piszą do świata /a proszę bardzo...dla dzieci WSZYSTKO/
ogromny zbiorowy list /pod tytułem HP/
w tym liście są żale i skargi dziecięce /l-k klimaty, zakręty, labirynty, podkopy, te sprawy. Jednym słowem: bledzikowanie/
pisane niedbale bazgrane na prędce /brudnopisy, teksty z tekstem w podtekście/
gdy z okien nie patrzy nikt /jak to NIKT? Przyczajony tygrys, ukryty smok/
Gdyby te listy czytał świat /a czytać powinien ze ZROZUMIENIEM/
to pewnie by się zmienił /Prawdziwa Nadzieja/
a mędrcy mądrzy że aż strach /ja tam się nie boję... A już na pewno nie tych mądrych mędrców/
milczeli zawstydzeni /pokornie zawstydzeni/
Na moim podwórzu jest ściana łaciata /czili w Kredensie/
na ścianie tej dzieci list piszą do świata /adres: ¦wiat. Na pewno dojdzie/
ogromny zbiorowy list /kontynenty świata łączcie się!/
a ja wam stokrotnie powiedzieć chcę dzięki /ekhm..ekhm...łatwo mi to nie przechodzi przez gardło, ale niech Wam, HP, będzie: DZIę-KI/
bo wasze pisanie i moje piosenki /znowu kaczka drukarska, powinno być: nasze pisanie i nasze piosenki. Przecież mówię: Łączcie się!/
to w mroku zapałki błysk /w mroku, czili na dnie. Nie baw się HP zapałkami, bo z tego będzie okrągły ogień/
Gdyby piosenek słuchał świat /haaallooo! Jest tam kto?/
to pewnie by się zmienił /Prawda Oczywista. Phi!/
A mędrcy mądrzy że aż strach /takim zdecydowanie mówiMY nie!/
milczeli zawstydzeni" /cichosza/
¦piew: Pod Budą
Tekst:
www.poema.art.pl
Magnolia - porządek w płytach musi być!
Trzynastko - idź na całość! Hi...hi...
Emcia - "Stop to think". Wężykiem. Wężykiem. U&U. Twoja Madonna.
Gocha - dzięki za tekst. Emcia mi go ukradła. Ech ta różnica czasu. Dno.
Maszmun - dzięki na nagrodę. Szczekałam na nią, nie powiem. Oglądam zdjęcie ze zrozumieniem. Jak się przyjrzę dokładnie to nawet mogę dojrzeć Szirlej z Kostasem, co to brać łódka od jego brat, co się nazywa Noe.
Pozdrawiam. ¦ciana.
PS Daniel Auteuil - Mashmun!!!! Oj tak!!!! Piekny i utalentowany jak Apollo.
Magnolia - okrągły to jest ogień, a nie okulary. Też wymyśliłaś. Twoja Czepialska ¦ciana.
Trzynastko - "jak kończycie rok"? Telefon wyłączony, blokada na mejle, na imprezę z pracy nie idę....Barykaduję się w domu i udaję, że mnie nie ma. Wdech. Wydech. Relax Max.
PS Wysokiej fali życzę. Niech Cię porwie.
PS #2 Dziennika nie mam. Jestem awangardowym nauczycielem w eksperymentalnej szkole. Hi hi.
Emcia - w strugach deszczu to TYLKO szczescie. Niech nam leje jak z cebra! Niech zaleje, w cholere, te wszystkie labirynty. Rozumiesz?
PS Zdjecie, pik pik w serduchu, cudne!!!! Jesli bylo zrobione w 2000 roku, to ja tam bylam, miod i wino pilam.
Ahoj Matko Groszka, znaczy sie Pani Pączusiowa - chciałabym Cię uścisnąć w pasie, ale mam problemy. Hi hi...No to pozdrawiam Cała Rodzinę. Mocno. Od serca.
Isabel - to Ty niebieski ptaszku?! Macham do Ciebie. Odmachasz?
Klaniam sie pieknie.
A gdzie reszta HP? Niech wyjdaaaaaaaaa!!!!!!!!!